Výrobce whiskey Jim Beam, Beam Suntory, přinesl novinku do stávající kategorie Kentucky Straight Bourbon – Jim Beam Double Oak, který zraje ve dvou sudech z amerického dubu. V první fázi, stejně jako ostatní destiláty této kategorie, zraje v čerstvě vypálených sudech z bílého dubu, na druhou část zrání je přemístěn do stejně ošetřeného sudu. Tím získá intenzivnější kontakt s vypálenou vrstvou dřeva a potažmo také jemnou, ale výraznější chuť s náznakem vanilky a karamelu. Autorem je mistr palírny ze sedmé generace rodiny Beamů Fred Noe. Jim Beam Double Oak dorazil na náš trh v průběhu května. Ve světě whiskey není až takovou zásadní inovací, stejnou metodou se vyrábí například Woodford Reserve Double Oaked Whiskey.
Moc mne to nebere. Whiskey (i whisky) mám rád, ale neprahnu po nových ‚SKUs‘. Obecně mne totiž moc nefascinuje marketing založený na ‚ředění‘ hlavního produktu a neustálém uvádění novinek na bázi variací a příchutí.
Tomáš Krásný (Blue Strategy)