Pivovar Bernard chce do menších měst, v srpnu otevře menší pivnici Bernard Bar

Rodinný pivovar Bernard chystá nový franšízový koncept hospod, nazval ho Bernard Bar. Oproti původním Bernard Pubům, kterých má pivovar šest v Praze, mají být Bernard Bary především rozlohou i kuchyní menší. „Bernard Bar by měl být spíše pivnice s občerstvením formou grilu. Chceme ho dostat do menších měst, kde si lidé třeba nemohou dovolit drahý provoz. První otevřeme letos v srpnu v Olomouci a když to dobře dopadne, následovat bude Litvínov,“ sdělil na konferenci Franchise Day Zdeněk Šípek, obchodní ředitel pivovaru Bernard.

Návrh interiéru Bernard Baru

Návrh interiéru Bernard Baru

Návrh interiéru Bernard Baru

Návrh interiéru Bernard Baru

Logo budoucích Bernard Barů

Logo budoucích Bernard Barů

Bernard se bude potenciálním franšízantům snažit vysvětlit výhody nového konceptu, za které považuje především minimální schvalovací prostředky úřadů, kvůli malé ploše kuchyně. „Vzhledem k nízkým finančním nákladům je to koncept vhodný pro začínající podnikatele,“ dodal Šípek.

Koncept hospod Bernard Pub odstartoval v roce 2012, kdy byla otevřená první na Žižkově. „Nápad vznikl v roce 2010. Bernard Puby nejsou koncipované jako hospody pro turisty, ale umisťujeme je v lokalitách, kde se koncentruje hodně místních lidí. Měly by být spíše pro štamgasty, interiér je postavený na originalitě a neměl by narušovat charakteristiku domu, ve kterém se nachází. Součástí je kvalitní, ale rychlá kuchyně,“ doplnil Šípek.

Všechny ostatní Bernard Puby jsou rovněž umístěny v Praze, na Andělu, dvě v Dejvicích, a na Vinohradech. Jako poslední byla zatím postavena celá budova Bernard Pub na sídlišti ve Stodůlkách. Šípek uvedl, že se v rámci konceptu hospod letos zaměří na zlepšení návštěvnosti právě posledního Bernard Pubu ve Stodůlkách.