Strongbow je první nealko cider u nás

Heineken představil svůj první nealkoholický cider Strongbow, pro premiéru nové varianty si vybral právě Čechy. V obchodech ho najdeme ve skle i v plechovce, prodává se v nejprodávanějších příchutích Gold Apple a Red Berries. Od dubna ho exkluzivně nabízí sítě Tesco za 0,33l láhev/19,90 Kč a 0,4l plechovku/20,90 Kč. Od poloviny května pak bude novinka k dostání na celém trhu. „Jsme přesvědčeni, že díky takovým zásadním inovacím dále posilujeme naše významné postavení v kategorii ciderů a budujeme si pozici leadera na českém trhu,“ řekla manažerka značky Michala Ebertová. Nealkoholické varianty ve světě prodává třeba značka Koppaberg neb Stowford.

Cider Strongbow je nyní v prodeji také v nealkoholické verzi

Cider Strongbow je nyní v prodeji také v nealkoholické verzi

Strongbow, který se na českém trhu prodává teprve od začátku roku 2015 a stihl porazit místní konkurenty jako Somersby nebo Kingswood, přichází také s alkoholickou verzí v nové příchuti Dark Fruit. Novinka se bude prodávat i v dalších zemích, například na Slovensku nebo v Bulharsku. V České republice bude k dostání v řetězci Ahold. 

Alkoholická část portfolia se rozšířila o příchuť Dark Fruit

Alkoholická část portfolia se rozšířila o příchuť Dark Fruit

Zajímavá novinka, a zajímavý koncept uvedení na trh – nejdříve Tesco. Dává mi to smysl a oceňuji, že se rozvíjí nabídka nealko verzí. Jsme tady v Česku mistři v konzumaci alkoholu a začíná to být fakt problém, nejen v politice.
Tomáš Krásný (Blue Strategy)

Kdo by chtěl pít cider, když je nealko? Už delší dobu se náš trh pivními substituty chová divně, nezkušenost spotřebitelů hraje do karet dovozcům novinek a novinky obecně jsou – často dost nepochopitelně – pozitivně přijímány. Bude zajímavé sledovat, jak si Strongbow povede, zní to jako nealkoholická whiskey nebo půjčka s přirážkou!
Jana Kubištová (Budvar)

Cidery vytvořily novou kategorii, je otázka, zda spotřebitelé vědí, co vlastně pijí. Je to druh piva, víno, mošt? Jedná se opravdu o zkvašený jablečný mošt. Co je zajímavou předností nápoje, že jej mohou pít vegetariáni, vegani a celiaci. V Británii, která je kolébkou ciderů je spotřeba již dávno vysoká a relativní novinkou jsou organické cidery, které jsou vyráběné ze speciálně pěstovaných jablek bez chemických přísad. Myslím, že tato varianta přijde také k nám, ale bude to zřejmě další krok ve vývoji prodeje tohoto nápoje u nás.
Martin Boček