Síť restaurací Ambiente navazuje na prvorepublikovou tradici tehdy vyhlášené cukrárny Myšák ve Vodičkově ulici v Praze. Podnik otvírá v novém na témže místě, kde od roku 1911 fungovala cukrárna Františka Myšáka, přičemž nabídne klasické české zákusky, dorty i poháry a doplní je snídaněmi a výběrovou kávou. „Podnik provozují lidé z Café Savoy. Budou dodávat sladkosti ze svojí cukrárny a také se pokusí obnovit některé původní receptury cukrárny Myšák,“ popisuje spolumajitel podniků Ambiente Tomáš Karpíšek.
Interiér navržený architektkou Terezou Froňkovou respektuje původní vzhled kavárny z dvacátých let minulého století. „Spodní patro cukrárny je zrekonstruované ve spolupráci s památkáři, nahoře ale nezbylo vůbec nic, protože dům před deseti lety spadl a zůstala jenom fasáda. Původně jsme chtěli jednoduchou, až funkcionalistickou kavárnu, ale vycházíme z původního interiéru, a tak jsme tam potřebovali trochu dekoru i kýče,“ říká architektka.
Ke spolupráci přizvala ilustrátora Michala Bačáka a společně vytvořili obraz a předlohu pro křišťálové lustry. Na jejich výrobě pak spolupracovali s Michalem Froňkem a Janem Němečkem ze studia Olgoj Chorchoj. Lustry tvoří stylizované skleněné ovoce, houby i zvířata. Na výsledných tvarech se podíleli skláři z Preciosy. Foukané a ručně broušené sklenice z českého křišťálu se vyráběly v rodinné sklárně Rückl v Nižboru.
Vizuální identitu cukrárny navrhlo Studio Najbrt, konkrétně Marek Pistora. Logo vychází z ručně psaného nápisu a odkazuje k meziválečné tradici české typografie. Barvy se inspirovaly surovinami na pečení (vanilkou, čokoládou) a doplňuje je zlatý akcent připomínající historický interiér cukrárny s tehdy módními orientálními prvky.
Návrh uniforem, jehož autorkou je Kristina Netíková, vychází z tradičního kavárenského oděvu. Netíková vycházela z barevnosti zákusků - šlehačky, vanilky nebo hořké a mléčné čokolády se zlatým zdobením. Trojúhelníkový vzor na košilích vznikl ve spolupráci se Studiem Najbrt.