Bageterie Boulevard nově bere kávu i mléko z Itálie, na zimu chystá i punč

Česká síť rychlého občerstvení Bageterie Boulevard mění dodavatele kávy. Vybrala si rodinnou pražírnu Salvatore Ferraiolli z italské Neapole, která funguje už několik generací. Nová káva bude dostupná ve všech pobočkách řetězce. „Kávu jsme vybírali společně s profesionálním baristou v rodinné pražírně pod Vesuvem. Výsledkem spolupráce je káva vytvořená na míru pro nás, aromatická směs s oříškovo-čokoládovou chutí odrůdy Arabica, hodí se pro cappuccino i další způsoby přípravy kávy v italském stylu. Současně jsme se také rozhodli dovážet i mléko určené pro přípravu cappuccina přímo z Itálie,“ říká Jiří Štěpánek, provozní ředitel Bageterie Boulevard. Nová káva je rovněž ke koupi v balení po 250 g. Cena kávy začíná v Bageterii na 35 Kč za espresso, nejdražší z kávových nápojů je flat white, které stojí 69 Kč, shot espressa navíc je za 20 Kč.

Další novinkou Bageterie jsou horké nápoje pro aktuální zimní sezonu. Jedná se o sladkokyselý horký punč Malina & Passion Fruit s čerstvou mátou a pomerančem a horkou kávu s čokoládou Cookie Latte, zdobenou muškátovým oříškem. Recepturu vytvořil barman Petr Vopálenský, spolumajitel pražského podniku SimplyBar. Nové nápoje doplňuje tradiční zázvorový čaj. Horký punč se prodává za 59 Kč, sezónní latte za 69 Kč, zázvorový čaj je za 49 Kč.

Během letošního října začal řetězec za příplatek nabízet také bezlepkovou variantu pečiva.