Jan Punčochář z Grand Cru chystá pro plzeňský Stock recepty s Baileys

Jan Punčochář

Jan Punčochář

Značka likérů Baileys přizvala ke spolupráci českého šéfkuchaře Jana Punčocháře. Během následujícího roku má pro ni Punčochář připravit celkem 24 originálních receptů, v nichž irský likér propojí s moderní gastronomií.

Fotografie a tutoriály receptů se budou postupně objevovat na Facebooku značky Baileys i šéfkuchaře. Na Instagramu zase budou videa z přípravy pokrmů. „Rádi bychom naší značku představili v jiném světle než obvykle a právě Jana Punčocháře vnímáme jako jednoho z nejosobitějších šéfkuchařů tuzemské scény,“ říká Alexander Suja, brand manažer firmy Stock Plzeň-Božkov, která je distributorem Baileys pro český trh.

„V průběhu roku představím dezerty, krémové polévky i hlavní chody. Třeba oblíbenou dýňovou polévku s kokosovým mlékem a Baileys nebo avokádo s kachními játry foie gras marinovanými v likéru,“ přiblížil Punčochář, který je šéfkuchařem v pražské restauraci Grand Cru.

Jablečný dezert, který obsahuje likér Baileys

Jablečný dezert, který obsahuje likér Baileys

Punčochář začínal vařit v hotelu Ambassador. Jako kuchař působil také v Německu, Rakousku nebo ve švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus. Po návratu do Česka se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde strávil deset let. Koncepčně se podílel na restauraci karlovarského Grandhotelu Pupp. Šéfkuchařem restaurantu Grand Cru je od roku 2014.