Pivní značka Gambrinus z portfolia Plzeňského Prazdroje startuje nový koncept hospod Srdcovka. První hospodou nového typu je Srdcovka Corso v Plzni. Gambrinus postupně plánuje otevřít po celém Česku desítky nových Srdcovek, další zprovozní v nejbližších dnech v Praze a v Otrokovicích. Prazdroj do designu hospody umístil siluety zaměstnanců pivovaru Gambrinus. Ti mají speciálně v plzeňské Srdcovce také vyhrazený svůj stůl.
„Pivo je naše srdeční záležitost – odtud také plyne inspirace pro nový koncept Srdcovky. Abyste si vychutnali Gambrinus v nejvyšší kvalitě, načepují vám jej tu přímo z originálních pivních tanků. Vznikly speciálně pro Srdcovku a připomínají naše cylindrokónické tanky, v nichž v pivovaru pivo kvasí a později leží. Krátké vedení k výčepu v kombinaci s chlazenou rychlou logistikou zajistí, že pivo chutná jako u nás v pivovaru,“ vysvětluje sládek Gambrinusu Pavel Zítek. „Budeme rádi, když se ze Srdcovky Corso stane místo, kde se u piva Gambrinus budou potkávat srdcaři z našeho pivovaru i všichni ostatní Plzeňáci a budou tu společně probírat pivo, fotbal i všechny další srdcové záležitosti,“ doplnil Stanislav Hamara, manažer pivovaru Gambrinus.
Designu hospody Srdcovka dominují speciální pivní tanky, siluety pivovarských na zdech a nerezové trubky, které mají evokovat výrobu piva. V interiéru je použité také dřevo. Hlavním pivem, které se bude v hospodách točit, je Gambrinus Nepasterizovaná 12 z tanku.
Budvarka, Branický výčep, Radegastovna
S novým konceptem pivnic přišel v letošním roce také národní pivovar Budvar, který ho představil poprvé v Českých Budějovicích v květnu. Nazval ho Budvarka, vsadil na monochromatické barvy a dřevěné doplňky.
V květnu otevřel nový formát prodejen také pivovar Braník, své pivnice nazval Branický výčep. Cílem Braníku bylo vrátit se k pivní kultuře „nádražek“ s moderněji pojatým interiérem.
Pro české zákazníky ukázal nový koncept také pivovar Radegast, ukázal ho v listopadu v pražských Vysočanech. Dominantou Radegastovny je velká socha boha Radegasta v interiéru hospody.