Tři sestry otevřely u O2 Areny Kozlovnu Na ráně, další budou ve Waltrovce a v Jičíně

 

Interiér nové Kozlovny Na Ráně v Praze ve Vysočanech

Interiér nové Kozlovny Na Ráně v Praze ve Vysočanech

Interiér Kozlovny Na Ráně

Interiér Kozlovny Na Ráně

Interiér Kozlovny Na Ráně

Interiér Kozlovny Na Ráně

Interiér Kozlovny Na Ráně

Interiér Kozlovny Na Ráně

Interiér Kozlovny Na Ráně

Interiér Kozlovny Na Ráně

Kozlovna Na Ráně v Drahobejlově ulici na Praze 8

Kozlovna Na Ráně v Drahobejlově ulici na Praze 8

Plzeňský Prazdroj otevřel v pražských Vysočanech další konceptovou hospodu své značky Kozel. Další dvě, v Praze 5 v objektu Waltrovka a v Jičíně, se chystá zprovoznit v následujících dvou měsících. Nejnovější Kozlovna Na ráně se nachází v bezprostřední blízkosti O2 Areny v ulici Drahobejlova. Majiteli hospody jsou od roku 2010 členové hudební skupiny Tři sestry. Po přechodu na koncept Kozlovny se upravil název hospody z původního Na Staré ráně pouze na Na ráně, kde na čepu nabízejí kompletní sortiment pivovare z Velkých Popovic.

„K rozhodnutí převzít hospodu od předcházejícího nájemce tehdy přispělo právě sousedství s hokejovou arénou a celková rekonstrukce domu, která nám umožnila udělat hospodu podle našich představ, tedy tradiční českou hospodu, do které budou chodit nejen návštěvníci akcí v hale, ale i stálí hosté,“ vzpomíná na rok 2012 Tomáš Doležal, spolumajitel provozovny Na ráně a baskytarista Tří sester.

Po pěti letech provozu se rozhodli majitelé změnit koncept. Chtěli jsme zkusit i jiný typ hospody, než jsou ty ‚sesterské‘ s logem a označením ‚stará‘, které používáme v názvech našich hospod už od naší první legendární Na Staré kovárně. A jelikož si štamgasti přáli mít na čepu právě Kozla, volba pro koncept Kozlovny byla jasná. Oživit historické místo, kde v minulosti bývala vyhlášená hospoda U Jankovských, chceme i návratem k původnímu názvu – Na ráně,“ vysvětluje Doležal.

„Jsme rádi, že prostor celkově ožil a zároveň jsme nezklamali ani naše věrné hosty, kteří se před rekonstrukcí nejvíc ptali na to, jestli v Kozlovně zůstane plochodrážní motorka a rybičky v akvárku,“ usmívá se Libor Douša, druhý spolumajitel. Na plochodrážní jawě jezdil mistr světa na ledovém oválu Antonín Šváb, od výčepu přeparkovala do jiné části hospody. Neztratily se ani akvarijní rybičky.

Při přechodu na Kozlovnu se proměnilo i zaměření restaurace. „Menu nám navrhl šéfkuchař Jan Punčochář. Tradiční českou kuchyni se snažíme pojímat moderněji a je celkově odlehčená,“ přibližuje Douša. Na ráně může naráz posedět až 130 hostů, dalších 40 se vejde na zahrádku ve vnitrobloku a když je v aréně hokej, poradí si prý i s větším návalem hostů. Čepují to kompletní portfolio značky Kozel a kromě toho také ležák Pilsner Urquell, nealkoholický Birell a každý měsíc také jiný pivní speciál od plzeňských sládků v rámci programu Volba sládků.

Hlavním cílem konceptu Kozloven je vytvořit atraktivní pivní prostředí. V interiéru jsou masivní stoly s kovovými kopyty doplněné dlouhými lavicemi s koženým polstrováním a kozlí reliéfy na stěnách. Z materiálů převažují dřevo, kůže, kov, mosaz a keramika. Hlavní barvy jsou béžkové a hnědá. Hosté se mohou posadit buď u klasických stolů nebo na baru, případně rovnou u výčepu a také v podzemí. V přední části hospody Na ráně je umístěná socha kozla. V celém Česku je aktuálně v provozu 38 Kozloven.

Nejnovější